Home

Nieuws - Algemeen

Belgische ploeg begint met verlies op E.K. -19

De Belgische ploeg heeft haar eerste twee wedstrijden in de poule niet winnend kunnen afsluiten. Zowel het als derde reekshoofd geplaatste Spanje als Hongarije waren te sterk voor de Belgen.

Spanje – België : 2 – 1

Cristina Gomez – Tinne Gilis : 0/3

Iker Pajares – Tiago Gorielly : 3/0

Bernat Jaume – Jasper Verwilt : 3/0

Hongarije – België : 2 – 1

Gabriëlla Csokasi – Nele Gilis: 0/3

Leonard Puski – Tiago Goriëlly : 3/1

Balasz Farkas – Xander De Deygere: 3/0

 

Volgende tegenstander : Wales

Europees Team Kampioenschap -19

Vandaag start de Belgische ploeg aan het Europees Team Kampioenschap -19. De ploeg wordt vertegenwoordigd door Tiago Goriely, Jasper Verwilt, Xander de Deygere, Europees Kampioen Nele Gilis en zus Tinne Gilis.

De Belgen staan in Pool C samen met Spanje, Wales, Hongarije en Noorwegen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Spanje: do 14.30
Hongarije: do 19.00
Wales: vrij 12.00
Noorwegen: vrij 19.00

Wij wensen hen alvast veel succes toe!

NELE GILIS EUROPEES KAMPIOEN

Nele Gilis heeft de Europese titel veroverd op het E.K. te Helsinki. In de finale versloeg ze de Française Marie Stefan met 3/0 . ( 11/5  11/5  11/3 )

In deze finale haalde ze haar beste niveau tijdens dit kampioenschap. Ze liet de Française nooit in de wedstrijd komen. Voor Nele een revanche na de verloren finale van 2013.

De bronzen medaille werd behaald door Nada Elkalawy uit Engeland.

Donderdag begint het team event. België is ingedeeld in een poule met Hongarije, Wales, Spanje en Noorwegen.

Tinne Gilis behaalt 7de plaats op E.K. -19

Tinne Gilis heeft haar laatste wedstrijd op de E.K. -19 gewonnen door de plaatselijke favoriete Emilia Soini met 3/2 te verslaan.

Tinne kwam snel 2/0 achter omdat ze geen raad wist met de lobs en drops van de Finse. In de derde game speelde ze wat agressiever en daardoor gaf ze haar tegenstander veel minder tijd. Uiteindelijk resulteerde dat in een 3/2 winst voor Tinne die daarmee als 7de eindigt op dit E.K. Een zéér mooie prestatie voor de 16-jarige die nog twee keer kan deelnemen aan dit evenement.

Finale voor Gilis na thriller in halve finale!

Nele Gilis heeft zojuist de finale bereikt op de E.K. -19 te Helsinki. De strijd in de halve finale tegen Nada Elkalawy uit Engeland was enorm zwaar. Nele begon zéér slecht aan de wedstrijd. De zenuwen speelden haar zodanig parten dat ze amper de bal achter in de court kon krijgen. Na twee snelle verloren games moest ze zichzelf in de wedstrijd terug vechten. Dit deed ze dan ook door de derde en vierde game te pakken met agressief en solide spel. In de vijfde game wilde ze in het begin iets te vroeg aanvallen waardoor ze steeds achter de feiten aanliep, dit tot een 7 – 7 stand. Toen begon ze de kwaliteit van haar slagen weer te verzorgen en uiteindelijk wist ze de laatste spannende game binnen te halen.

Nele neemt het in die finale op tegen de Française Marie Stefan die verrassend won van de Engelse Lilly Taylor, ook na een bloedstollende strijd. 13/11 werd het in de vijfde game.

Finale wordt dinsdag om 15 u Belgische tijd gespeeld.

Tinne Gilis speelt voor de 7e plaats en neemt het op tegen de Finse Emilia Soini.

Jasper Verwilt verllor vandaag tegen Roman Allinkx uit Zwitserland en speelt morgen voor plaats 39.

Xander De Deygere speelt morgen voor plaats 31 na verlies tegen David Zeman uit Tjechië.

Nele Gilis naar halve finale

Nele Gilis heeft zich geplaatst voor de halve finale van het E.K. -19 te Helsinki. Ze zal het daarin opnemen tegen Nada Elkalawy uit Engeland. In de kwartfinale versloeg Nele een andere Engelse, Alison Thomson met 3/1.

Haar zus Tinne ging in de kwartfinale met 3/1 onderuit tegen Nada Elkalawy, nadat ze de eerste set gewonnen had. Voor Tinne een zéér goede ervaring gezien ze de komende twee jaar nog kan deelnemen aan dit E.K.

De twee jongens van de Belgische ploeg hebben vandaag ieder twee wedstrijden gespeeld. Jasper Verwilt won zijn eerste wedstrijd tegen Simon Draxler van Oostenrijk met 3/0 en ging later op de dag onderuit tegen Dennis Grüter uit Zwitserland. Zijn teamgenoot Xander De Deygere moest tweemaal het onderspit delven. Eerst tegen Adrien Grondin uit Frankrijk en later op de dag tegen Petr Zatrepalek uit Tjechië.

Halve finale voor Nele begint maandag om 16 u Belgische tijd.  

Twee Belgen naar kwartfinale op E.K. -19

De zusjes Gilis hebben beiden de kwartfinale bereikt op de E.K. -19 te Helsinki. Nele versloeg Jenny Haley uit Wales met 3/0 en Tinne volgde haar grote zus door de Zweedse Linnea Walsten te verslaan. In de kwartfinale neemt Tinne het op tegen reekshoofd nr 3 Nada Elkalawy uit Engeland. Nele neemt het op tegen Alison Thomson eveneens uit Engeland.  

Goede start Belgen bij E.K. -19

Vandaag zijn de eerste wedstrijden gespeeld op het Europees kampioenschap voor jeugd tot 19 jaar. De Belgische deelnemers zijn goed aan dit tornooi gestart. De eerste verrassing van de dag kwam van Xander De Deygere, hij versloeg de geplaatste Italiaan Cipoletta met 3/1. Voor Xander die zijn debuut maakt op het Europees platform een heel mooi resultaat. In zijn tweede wedstrijd tegen reekshoofd nummer 2, Angus Gilliams uit Engeland, kwam hij nog wat te kort! Jasper Verwilt nam het vandaag op tegen het Duitse reekshoofd André Ergenz. Jasper speelde een zéér verdienstelijke wedstrijd, maar ging toch ten onder met 0/3 cijfers.

Later op de avond was het de beurt aan de zusjes Gilis. Tinne moest flink aan de bak tegen de Française Laura Gamblin, maar Tinne wist toch een 3/1 overwinning binnen te halen. Haar zus Nele, die als nummer 1 geplaatst is, kreeg ook een Française voorgeschoteld, namelijk Elise Romba. Nele had weinig moeite met Romba en won vrij makkelijk met 3/0 . Voor meer info : http://europeansquash.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=8F7DF4B8-83DE-4A1B-AF31-7ACE2B7C40EC

 

Dunlop finale 2014 - Casteleyn Squash

Het volgende Dunlop tornooi, eveneens ook de finale, zal doorgaan in squashclub Casteleyn Squash in Boom op zaterdag 26 april 2014. Alle wedstrijden worden op zaterdag gespeeld.

Inschrijven kan nog tot zondag 20 april via deze link: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=EB22AA61-7AC0-4CF7-8836-11244D630178

Er zal een prijsuitreiking plaatsvinden na de finale van boys 1. Spelers die aan 5 tornooien deelgenomen hebben krijgen een prijs. Ook de Dunlop Award en de fair play award zullen uitgereikt worden.

De spelers die bestellingen hadden doorgeven van Dunlop in januari, zullen deze kunnen ontvangen op de finale.

Na de prijsuitreiking biedt Casteleyn Squash nog een pastabuffet aan voor alle aanwezigen en dit voor 12 euro per persoon. Inschrijven voor dit pastabuffet kan t.e.m. woensdag 24 april bij kristien@vsf.be.

Persmededeling NADO - 31 januari 2014

Resultaten van de dopingcontroles door NADO Vlaanderen

Lees meer »

VTS plus bijscholingen

De Vlaamse trainersschool stelt graag hun nieuw bijscholingsaanbod VTS Plus voor! VTS Plus wil trainers op alle niveaus de mogelijkheid geven om zich blijvend bij te scholen rond sporttakoverschrijdende onderwerpen, aanvullend op de bestaande cursusorganisaties. Neem eens een kijkje op volgende website of ga eens naar hun facebookpagina.
http://www.bloso.be/VlaamseTrainersschool/Bijscholingen/Pages/AllenieuweitemsVTSPlus.aspx

Het multimove project: zeker de moeite om eens te lezen!

Multimove is: via een ruim en gevarieerd aanbod van bewegingen wilt multimove de motorische ontwikkeling van 3 tot 8 jarige kinderen op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren. Tijdens de multimovelessen komen 12 basisvaardigheden aan bod: wandelen & lopen, vangen & werpen, klimmen, slaan, zwaaien, trappen, roteren, dribbelen, glijden, heffen & dragen, springen & landen, trekken & duwen.

Momenteel nemen 75 sportclubs binnen 13 sportfederaties en 29 lokale besturen deel aan het proefproject multimove (dit seizoen is het dus nog een proefproject), samen goed voor respectievelijk 2364 en 2178 kinderen.

Elke sportclub kan een multimove aanbieder worden.

Lees meer »

Selectie -15 ploeg

De nationale coaching staf heeft zijn selectie gemaakt voor de Europese Kampioenschappen -15 te Praag. Het gaat door van 8 tot en met 11 mei 2014.

De geselecteerde spelers zijn:

1.       Sanjay Jeeva
2.       Jo Gilis
3.       Kevin De Maeschalck

1.       Laura Crabbé
2.       Clarisse Vandenabeele

Dunlopfinale Casteleyn Squash 26/04

Het laatste Dunloptornooi van dit seizoen gaat door in Casteleyn Squash zaterdag 26 april. Dit is ook de finale, dus er zal een prijsuitreiking plaatsvinden na de finale van boys 1. Spelers die aan 5 tornooien deelgenomen hebben krijgen een prijs. Ook de Dunlop Award en de fair play award zullen uitgereikt worden.

Inschrijven kan tem zondag 20 april via deze link.
 

Karteria Paal Paastornooi

Deze week is de laatste week om je in te schrijven voor het Paastornooi van Karteria Paal (10-13/04). Inschrijven kan tem maandag 7 april via deze link.

LET OP! Dit tornooi gaat door in Karteria Diest.

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed