Home

Nieuws - Algemeen

Proficiat Nele

Nele Gilis heeft gisteren tijdens de grote sportshow in Antwerpen de provinciale trofee voor beloftevolle jongere ontvangen. Proficiat Nele!

Schorsing Emiel Druyts

De disciplinaire commissie van VSF heeft op haar zitting van 18/11/2014 beslist om een effectieve schorsing van 1 maand en voorwaardelijke schorsing van 2 maanden op te leggen voor Emiel Druyts na de interclubwedstrijd van 24 oktober 2014 in divisie 2B.

De effectieve schorsing geldt voor competitiewedstrijden, tornooien en kampioenschappen en gaat in op 10 december 2014.

Toevoegen spelers interclublijsten

Tijdens de onderbreking van de competitie in december kan de club spelers toevoegen aan de interclublijsten. De lijst met de toe te voegen spelers dient vóór 1 januari naar het secretariaat gestuurd te worden.

Het is niet toegestaan om een lijst op te splitsen in 2 of meer lijsten. Men kan spelers toevoegen tot en met klassement D1 bij de heren en C1 bij de dames. Dit geldt enkel voor transfervrije spelers en niet in eredivisie.

De laatste wedstrijden van de heenronde worden voor elke reeks (behalve in 5e divisie A) gespeeld in de week van 17-21 december. Alle reeksen spelen vanaf 14 januari met hun nieuwe lijsten.

De ploegen in de reeks heren 5de divisie A spelen hun laatste wedstrijd van de heenronde pas 8-9 januari. Zij spelen met de nieuwe lijsten vanaf 14 januari.

Ook de bekerlijsten worden aangepast. Vanaf 12 januari spelen de ploegen in de bekercompetitie met de nieuwe lijsten.

Workshop squash flexibiliteit kracht Medical Sports Lab

Of je nu traint voor golf, voetbal, squash of eender welke andere sport, de meesten onder ons kennen de voordelen van krachttraining, maar onderschatten vaak het belang van flexibiliteitstraining.  Flexibiliteit is de basis van wat we doen! Zonder flexibiliteit zou het lichaam niet optimaal sterk of krachtig kunnen zijn of de optimale uithouding kunnen hebben.  Flexibiliteit is het fundament in revalidatie, in training en in het voorkomen van blessures.

In de workshop flexibiliteit en kracht in squash zal aan bod komen hoe flexibele spieren helpen blessures voorkomen, helpen sneller te bewegen op de court en helpen een betere en krachtigere positie te hebben voor je drive.

Tijdens de praktijksessie kan je zelf ondervinden en voelen hoe je je lichaam flexibeler en sterker kan maken in functie van squash met eenvoudige oefeningen die je ook thuis kan uitvoeren.

Inschrijven en info via functioneelbewegen@gmail.com

Wens je de workshop op je club te laten organiseren kan dit ook aangevraagd worden via bovenstaand emailadres.

Lieven


 

Opening VSF-secretariaat kerstperiode

Het VSF-secretariaat zal tijdens de kerstperiode geopend zijn op maandag en dinsdag 22 december, 23 december, 29 december en 30 december.

Brainstorming jeugdsport 31/1

Alle clubs die in 2014 deelnemen aan het jeugdsportproject + de clubs die van plan zijn deel te nemen aan het jeugdsportproject van 2015 of hierin geïnteresseerd zijn, worden vriendelijk uitgenodigd op een brainstorm moment tijdens het Belgische Kampioenschap junioren. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de clubs de kans om vragen te stellen over het project aan Kristien en aan elkaar. Iedereen krijgt ook hier de kans om nieuwe ideeën voor het project aan te brengen en eventueel verbeteringen.

Dit zal doorgaan op zaterdag 31/01/2015 om 11u00 in Herentals, tijdens het Belgisch Kampioenschap junioren. Dit geeft jullie dan ook de gelegenheid om een aantal wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap junioren mee te pikken.

Om jullie aanwezigheid te bevestigen hebben we een doodle opgemaakt. Mogen we vragen om deze zo snel mogelijk in te vullen aan de hand van volgende link: http://doodle.com/x9t4fymzcsr89ciz

Czech Junior Open 2015

Wanneer? van 16 tot 18 januari 2015
Waar? Hector Sport Centre & Squash Centrum PRO-6
Hotel? Wellness Hotel Step & Hotel Baroko
Categorieën? B & G -19 -17 -15 -13 
VSF closing date? Maandag 22 december 2014
Package?
Package A - € 51 – enkel inschrijvingsgeld
Package B - € 210 – inschrijvingsgeld, 2 overnachtingen, maaltijden en vervoer tussen hotel en club
Package C - € 265 – inschrijvingsgeld, 3 overnachtingen, maaltijden en vervoer tussen hotel en club

Inschrijven? kim@vsf.be

VERGEET JE SPIN NIET!

Luxembourg Junior Open 2015

Wanneer? Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 maart 2015
Het tornooi start vrijdag om 14.00.
Waar? Top Squash 25, Rue de la Gare L-5218 Sandweiler 
Hotel? Ibis Luxembourg Airport, Route de Trèves, L-2632 Luxembourg Findel
Categorieën? B & G -19 -17 -15 -13 
VSF closing date? woensdag 18 februari 2015 
Package?
Package 1: € 210.00 (tornooi, T-shirt, 2 overnachtingen en maaltijden)
Extra nacht: € 35.00
Package 2: € 100.00 (enkel maaltijden, geen overnachting)
Enkel inschrijvingsgeld: € 51.00 

Inschrijven? kim@vsf.be

VERGEET JE SPIN NIET!

Squash Welcomes New IOC 2020 Vision

The outcome of the IOC Session in Monaco today continues to raise the prospect of a place for Squash at the 2020 Olympic Games in Tokyo.

It was after Squash lost out to Wrestling in the vote for a 'new sport' for the 2020 Games that the 2013 IOC meeting in Buenos Aires elected Thomas Bach as IOC President. The new President promised change and initiated his Olympic Agenda 2020 consultation initiative to look at many aspects of the Games - including the composition of the Olympic Games Programme and how it will evolve.

World Squash Federation President N Ramachandran, who was in attendance at the IOC Session, heard confirmation that a more flexible approach will be introduced - based primarily on athlete numbers rather than sports - and that change could come as early as 2020.

Ramachandran is cautiously optimistic about the outcome: "I have always said that my task has been to keep pushing at the Olympic Games Programme door for Squash. Now that I can see that a little light is coming through at the edges I am delighted of course.

"However, we cannot get ahead of ourselves," added the WSF President. "We simply remain hopeful that the changes that President Bach and his Executive Board make will take us forward onto the next stage of our dream being realised at the earliest opportunity."

Tinne Gilis superieur op Swiss Junior Open

Nadat ze gisteren al een puike prestatie neerzette door de halve finale van Lucy Beecroft te winnen, ging Tinne vandaag op haar elan door. In de finale nam ze het op tegen de zeer sterke Engelse georgina Kennedy. Tinne begon heel sterk aan de wedstrijd en kwam 2/0 voor. De derde set ging naar de Engelse, maar Tinne wist in de vierde opnieuw het juiste ritme te vinden en won met 11/9 . Voor Tinne tweede overwinning in een "super series" tornooi na de Nordic Junior Open.

Verplaatsing locatie thuiswedstrijden USC

Het squashcentrum University Squash sluit vanaf januari 2015 helaas hun deuren. De thuiswedstrijden van USC zullen vanaf 1 januari 2015 in De Vaart gespeeld worden, Koning Begaultlaan 15 - 3012 Wilsele.

Dit is belangrijk voor de clubs die ploegen hebben in de reeks dames eredivisie, heren 3e divisie D en reeks A provinciale VBAL.

Reportage Vlaamse kampioenschappen

Op dinsdag 9 december om 19.00 verschijnt er een reportage over de Vlaamse Kampioenschappen op Sport 40 (digitaal kanaal van Telenet, post 40).

Vlaamse kampioenschappen senioren

Het voorbije weekend werden de Vlaamse Kampioenschappen squash gespeeld in het Vlaams Squashcentrum te Herentals. In elke categorie (van A tot niet geklasseerd) werd gestreden om de titel van Vlaams Kampioen.

Bij de dames A wist Tinne Gilis (Squash Point Geel) haar eerste Vlaamse titel te behalen bij de dames A na 3-0 winst tegen Loreline Pira (Fitlink – Diepenbeek). (12-10 11-6 11-6)

Bij de heren A wist Jonas Snoeck zijn eerste Vlaamse titel te behalen. Hij won de finale 3-0 tegen Mark Burke. (11-7 11-4 11-9)

De volledige resultaten kunnen jullie terugvinden op volgende link.

Kampioenen in alle reeksen:
Heren A: Jonas Snoeck (Vision 21)
Heren B: Philippe Sapart (HSC)
Heren C: Cedric De Vos (Picasso)
Heren D: Gerrit Van Eerdewegh (Casteleyn Squash)
Heren D4/NG: Jorrit Teuwen (Bateas)
Heren veteranen: Bert Aerts (Squash Point)
Dames A/ Tinne Gilis (Squash Point)
Dames B: Steffi Lommelen (Squash Point)
Dames C: Mariken Geldof (Squash Point)
Dames C4/NG: Jitse Auwers (Squash Point)
Dames veteranen: Cindy Van Beylen (Squash Point)

PROFICIAT AAN ALLE KAMPIOENEN!

Scottish Junior Open 2015

Wanneer? van 9 tot 11 januari 2015
Waar? National Squash Centre Heriot-Watt University Riccarton 
Categorieën? B & G -19 -17 -15 -13 
Hotel? Holiday INN Edinburgh
VSF closing date? Vrijdag 28 november 2014
Package?   
Package A (£ 40.00): enkel inschrijvingsgeld
Package B (£ 171.00): 2 overnachtingen in twin/triple, maaltijden en transport tussen hotel en club.
Package C (£ 217.00): 3 overnachtingen in single, maaltijden en transport tussen hotel en club.

Inschrijven? via kim@vsf.be

Vergeet je SPIN niet door te geven!

Austrian Junior Open 2015

Wanneer?  Van vrijdag 27 tot zondag 1 maart
Waar? Club Danube Erdberg Vienna
Hotels? IBIS Budget Hotel Vienna
Categorieën? B & G -19 -17 -15 -13
VSF closing date? Vrijdag 30 januari 2015
Package?
Package A: € 50.00 (enkel inschrijvingsgeld)
Package B: € 205.00 (2 overnachtingen, maaltijden en vervoer ter plaatse)
Package C: € 240.00 (3 overnachtingen, maaltijden en vervoer ter plaatse)
Inschrijven? kim@vsf.be

Vergeet je SPIN niet door te geven!

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed