Home

Nieuws - Algemeen

Gordelfestival - 4v4 tornooi in streetsoccer

Tinne Gilis behaalt 12e plaats op WK Namibië

Verslagen over het WK kunnen jullie hier terugvinden.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op deze link.

Lees meer »

WK Namibië

Nele en Tinne Gilis zijn naar de WK junioren in Namibië afgereisd. Dit was alleen mogelijk dankzij de steun van de talrijke sympathieke squashliefhebbers die vele steunkaarten van Nele en Tinne hebben gekocht. Verder ook extra dank aan de andere sponsoren: Symbio, de Vlaamse Squash Federatie en Eye Rackets. Ook zij hebben een enorme inspanning geleverd om dit project te ondersteunen. Deze financiële én morele steun is niet alleen heel erg belangrijk maar ook heel waardevol. Het maakt dat Nele en Tinne weer een stapje verder kunnen zetten in hun prille squashcarrière.

DANK JE WEL!

Goedele, Nele, Tinne

Beker van Vlaanderen 2014-2015

De beker van Vlaanderen 2014-2015 staat online, de data staan juist, enkel de lijsten worden in augustus nog juist gezet.
 

VSF competitie 2014-2015

De VSF competitie 2014-2015 staat online, de data staan juist, enkel de lijsten worden in augustus nog juist gezet.
 

toevoegingen interclub

De interclublijsten van de ploegen zijn reeds binnen. Tot en met 31 augustus mag men nog spelers verwijderen of toevoegen op de reeds bestaande interclublijsten. Dit geldt voor alle klassementen. Op 1 september zijn de lijsten definitief. De factuur voor de toegevoegde spelers moet worden betaald tegen 10 september ongeacht de uitgifte datum van de factuur. Voor de geschrapte spelers ontvangt de club een creditnota.

Opleiding tornooiplanner

Clubs die volgend seizoen graag een clubtornooi willen organiseren zijn verplicht de opleiding tornooiplanner te volgen. Clubs die dit vorig jaar in juni gevolgd hebben zijn hiervoor vrijgesteld.

Op vrijdag 29 augustus vindt er een sessie plaats om 19u in Herentals, vóór de startvergadering. Inschrijven voor deze laatste sessie kan t.e.m. 25/8.

Night of the Squash

Onze jaarlijkse “Night of the Squash” zal doorgaan op vrijdag 29 augustus om 20u (in combinatie met de startvergadering) in de aula van het BLOSO-centrum. Tijdens deze avond zullen alle ploegen gevierd worden die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden in hun reeks. Er worden ook verschillende trofeeën uitgereikt zoals “most valuable player”, squashverdienste van het jaar, squashclub van het jaar, dunlop awards, …

 

Infoavond

Wanneer? Vrijdag 29 augustus om 20u
Waar? in de aula van het BLOSO-centrum, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals
Wat? Hier krijgen alle clubs de nodige informatie voor het nieuwe seizoen (squashagenda’s, wedstrijdbladen, affiches, lidkaarten,…). Aanwezigheid is verplicht voor de clubs die competitie spelen. Geen enkele informatie wordt achteraf verstuurd.

 

Spelregelavond

De spelregelavond heeft een verplichtend karakter voor de ploegen die aantreden in de lagere divisies. Praktisch betekent dit dat elke ploeg uit derde, vierde en vijfde divisie bij de heren 2 spelers dient af te vaardigen om de spelregelavond te volgen. Bij de dames uit tweede en derde divisie dient 1 speelster deze spelregelavond te volgen.

Wij kozen voor volgende organisatie:

West-Vlaanderen – Piramid – Bert Van Doninck – 5 september 2014 om 20u
Oost-Vlaanderen – Bateas – Bert Van Doninck – 23 oktober 2014 om 20u
Limburg – Olympia – Mark Christie – 11 september 2014 om 20u15
Vlaams-Brabant – De Vaart – Stoffel Janssens – 24 september 2014 om 20u

Extra sessie in Antwerpen: Casteleyn Squash – Stoffel Janssens – 19 november 2014 om 20u

De spelers mogen kiezen op welke avond zij deze spelregelcursus volgen.

Indien een ploeg (uit 3de, 4de of 5de divisie heren of 1ste en 2de divisie dames) voor 1 januari 2015 niet in orde is met de regel om 1 of 2 spelers naar de spelregelavond te sturen, krijgt deze ploeg in het tweede deel van het seizoen telkens 5 minpunten per speler.

Wie reeds de spelregelavond vorig(e) seizoen(en) gevolgd heeft of een A of B klassement heeft, is vrijgesteld.

Uiteraard spreekt het voor zich dat we met deze cursus "niveau D" ons niet alleen richten tot de laagste divi­sies. ALLE SPELERS zijn welkom. U kan zich inschrijven via kristien@vsf.be. De kostprijs voor deelname aan de cursus bedraagt € 5 en hiervoor krijg je de bijhorende refereecursus.

Nipt verlies Tinne Gilis in halve finale Dutch Junior Open

Tinne Gilis heeft de halve finale op de Dutch Junior Open niet winnend af kunnen sluiten. Ze ging 3/2 ten onder tegen de Engelse Lilly Taylor. Na een 2/0 voorsprong moest ze zich uiteindelijk gewonnen geven. Morgen speelt ze om derde plaats tegen Georgian Kennedy, finaliste op de Pioneer Cup van vorige week.

Finale gaat tussen Lilly Taylor en runner up van de E.K. -19 , de Francaise Marie Stefan. 

Tinne Gilis heeft de halve finale op de Dutch Junior Open bereikt na een 3/1 zege op de Oostenrijkse Jacqueline Peychar. Morgen neemt ze het daarin op tegen de sterke Engelse Lily Taylor. De andere halve finale gaat tussen Marie stefan (Fra) en Georgina Kennedy ( Eng)

 

De Dutch Junior Open is van start gegaan. Tinne Gilis zal deelnemen bij de meisjes U19. Veel succes!

Je kan alles volgen op deze website: http://www.squash.nl/sport/tournament.aspx?id=1EF4400C-9539-4658-B239-52E8C7755BF8

Resultaten Pioneer Junior Squash Cup

Nele Gilis heeft de Pioneer Cup gewonnen bij de meisjes U19, zij won in de finale van de Engelse Georgina Kennedy met 11-8, 11-8, 5-11 en 11-9.

Tinne Gilis is knap 5e geworden bij de meisjes U19.

Yannick Mahieu heeft bij de jongens U13 een aantal leuke wedstrijden kunnen spelen en een mooie 40e plaats behaald.
 

Proficiat!

Pioneer Junior Squash Cup

De Pioneer Junior Squash Cup is gisteren van start gegaan. Hier nemen 3 Vlaamse spelers aan deel: Nele Gilis, Tinne Gilis en Yannick Mahieu. Wij wensen hen veel succes!
Je kan alles volgen op: http://www.pioneercup.de

Transfers 2014

De transferperiode voor seizoen 2014-2015 zit erop. U vindt hieronder een overzicht van de getransfereerde spelers.

Lijst VSF

Lijst LFS

Medisch verantwoord sporten: publicatie van geschorste spelers

Indien spelers geschorst worden door NADO Vlaanderen dan moet de federatie de afdelingen en clubs op de hoogte brengen van deze beslissing en dan moet de federatie aan de Vlaamse Overheid het bewijs leveren dat de disciplinaire schorsing van gesanctioneerde sportbeoefenaars werd bekendgemaakt via de eigen officiële opgerichte communicatiekanalen. De website hoort niet meer bij deze communicatiekanalen omdat deze ook voor niet-leden toegankelijk is. Wij willen graag meedelen dat communicatie via doelgerichte mails intern dient beschouwd en behandeld te worden.

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed