Home

Nieuws - Algemeen

VSF competitie 2014-2015

De VSF competitie 2014-2015 staat online, de data staan juist, enkel de lijsten worden in augustus nog juist gezet.
http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=47DC48AA-035B-4C5B-8724-DA161B9F4234

toevoegingen interclub

De interclublijsten van de ploegen zijn reeds binnen. Tot en met 31 augustus mag men nog spelers verwijderen of toevoegen op de reeds bestaande interclublijsten. Dit geldt voor alle klassementen. Op 1 september zijn de lijsten definitief. De factuur voor de toegevoegde spelers moet worden betaald tegen 10 september ongeacht de uitgifte datum van de factuur. Voor de geschrapte spelers ontvangt de club een creditnota.

Opleiding tornooiplanner

Clubs die volgend seizoen graag een clubtornooi willen organiseren zijn verplicht de opleiding tornooiplanner te volgen. Clubs die dit vorig jaar in juni gevolgd hebben zijn hiervoor vrijgesteld.

Op vrijdag 29 augustus vindt er een sessie plaats om 19u in Herentals, vóór de startvergadering. Inschrijven voor deze laatste sessie kan t.e.m. 25/8.

Night of the Squash

Onze jaarlijkse “Night of the Squash” zal doorgaan op vrijdag 29 augustus om 20u (in combinatie met de startvergadering) in de aula van het BLOSO-centrum. Tijdens deze avond zullen alle ploegen gevierd worden die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden in hun reeks. Er worden ook verschillende trofeeën uitgereikt zoals “most valuable player”, squashverdienste van het jaar, squashclub van het jaar, dunlop awards, …

 

Infoavond

Wanneer? Vrijdag 29 augustus om 20u
Waar? in de aula van het BLOSO-centrum, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals
Wat? Hier krijgen alle clubs de nodige informatie voor het nieuwe seizoen (squashagenda’s, wedstrijdbladen, affiches, lidkaarten,…). Aanwezigheid is verplicht voor de clubs die competitie spelen. Geen enkele informatie wordt achteraf verstuurd.

 

Spelregelavond

De spelregelavond heeft een verplichtend karakter voor de ploegen die aantreden in de lagere divisies. Praktisch betekent dit dat elke ploeg uit derde, vierde en vijfde divisie bij de heren 2 spelers dient af te vaardigen om de spelregelavond te volgen. Bij de dames uit tweede en derde divisie dient 1 speelster deze spelregelavond te volgen.

Wij kozen voor volgende organisatie:

West-Vlaanderen – Piramid – Bert Van Doninck – 5 september 2014 om 20u
Oost-Vlaanderen – Bateas – Bert Van Doninck – 23 oktober 2014 om 20u
Limburg – Olympia – Mark Christie – 11 september 2014 om 20u15
Vlaams-Brabant – De Vaart – Stoffel Janssens – 24 september 2014 om 20u

Extra sessie in Antwerpen: Casteleyn Squash – Stoffel Janssens – 19 november 2014 om 20u

De spelers mogen kiezen op welke avond zij deze spelregelcursus volgen.

Indien een ploeg (uit 3de, 4de of 5de divisie heren of 1ste en 2de divisie dames) voor 1 januari 2015 niet in orde is met de regel om 1 of 2 spelers naar de spelregelavond te sturen, krijgt deze ploeg in het tweede deel van het seizoen telkens 5 minpunten per speler.

Wie reeds de spelregelavond vorig(e) seizoen(en) gevolgd heeft of een A of B klassement heeft, is vrijgesteld.

Uiteraard spreekt het voor zich dat we met deze cursus "niveau D" ons niet alleen richten tot de laagste divi­sies. ALLE SPELERS zijn welkom. U kan zich inschrijven via kristien@vsf.be. De kostprijs voor deelname aan de cursus bedraagt € 5 en hiervoor krijg je de bijhorende refereecursus.

Nipt verlies Tinne Gilis in halve finale Dutch Junior Open

Tinne Gilis heeft de halve finale op de Dutch Junior Open niet winnend af kunnen sluiten. Ze ging 3/2 ten onder tegen de Engelse Lilly Taylor. Na een 2/0 voorsprong moest ze zich uiteindelijk gewonnen geven. Morgen speelt ze om derde plaats tegen Georgian Kennedy, finaliste op de Pioneer Cup van vorige week.

Finale gaat tussen Lilly Taylor en runner up van de E.K. -19 , de Francaise Marie Stefan. 

Tinne Gilis heeft de halve finale op de Dutch Junior Open bereikt na een 3/1 zege op de Oostenrijkse Jacqueline Peychar. Morgen neemt ze het daarin op tegen de sterke Engelse Lily Taylor. De andere halve finale gaat tussen Marie stefan (Fra) en Georgina Kennedy ( Eng)

 

De Dutch Junior Open is van start gegaan. Tinne Gilis zal deelnemen bij de meisjes U19. Veel succes!

Je kan alles volgen op deze website: http://www.squash.nl/sport/tournament.aspx?id=1EF4400C-9539-4658-B239-52E8C7755BF8

Resultaten Pioneer Junior Squash Cup

Nele Gilis heeft de Pioneer Cup gewonnen bij de meisjes U19, zij won in de finale van de Engelse Georgina Kennedy met 11-8, 11-8, 5-11 en 11-9.

Tinne Gilis is knap 5e geworden bij de meisjes U19.

Yannick Mahieu heeft bij de jongens U13 een aantal leuke wedstrijden kunnen spelen en een mooie 40e plaats behaald.
 

Proficiat!

Pioneer Junior Squash Cup

De Pioneer Junior Squash Cup is gisteren van start gegaan. Hier nemen 3 Vlaamse spelers aan deel: Nele Gilis, Tinne Gilis en Yannick Mahieu. Wij wensen hen veel succes!
Je kan alles volgen op: http://www.pioneercup.de

Transfers 2014

De transferperiode voor seizoen 2014-2015 zit erop. U vindt hieronder een overzicht van de getransfereerde spelers.

Lijst VSF

Lijst LFS

Medisch verantwoord sporten: publicatie van geschorste spelers

Indien spelers geschorst worden door NADO Vlaanderen dan moet de federatie de afdelingen en clubs op de hoogte brengen van deze beslissing en dan moet de federatie aan de Vlaamse Overheid het bewijs leveren dat de disciplinaire schorsing van gesanctioneerde sportbeoefenaars werd bekendgemaakt via de eigen officiële opgerichte communicatiekanalen. De website hoort niet meer bij deze communicatiekanalen omdat deze ook voor niet-leden toegankelijk is. Wij willen graag meedelen dat communicatie via doelgerichte mails intern dient beschouwd en behandeld te worden.

Nele Gilis haalt halve finale WSA tornooi te Paderborn

Nele Gilis heeft zojuist de halve finale bereikt op het WSA tornooi te Paderborn. Nadat ze gisteren de lokale favoriet Sina Wall had verslaan, overwon ze vandaag de Egyptische Mena Nasser. Het werd een spannende wedstrijd in vijf sets. de laatste set werd het uiteindelijk 11/9 voor de Geelse. In de halve finale neemt ze het op tegen de getalenteerde Egyptische Habiba Mohamed

Ranking mei

De ranking van mei staat online: http://www.toernooi.nl/ranking/ranking.aspx?rid=81

Hier kan je de ranking in excel vinden:

Dames

Heren

Meisjes

Jongens

Belgisch kampioenschap teams

Vorige week werden de finaleronden van het BK teams afgewerkt. De dames- en herenwedstrijden werden gespeeld in Piramid Brugge en de wedstrijden van de masters werden gespeeld in Casteleyn Squash Boom.

Bij de masters werd de finale gespeeld tussen Casteleyn Squash en Castle Club uit Wezembeek-Oppem. Het was de thuisploeg die met 3-1 Castle Club naar huis stuurde.                                        

HE1 Stefan Casteleyn - Bernard Destrebecq 11-0 11-3 11-3

HE2 Dave De Beule - Laurent Sabbe 11-6 11-8 5-11 13-11

HE3 Tim Verdick - Stéphane Ibourki 6-11 8-11 2-11

HE4 Serge Arnoldi - Tanguy Capelle 11-8 5-5 Opgave Team 2

Bij de dames stond de finale tussen Casteleyn Squash Boom en Fitlink Hasselt op het programma. De eerste twee dames wonnen hun wedstrijd waardoor bij een 2-0 stand de derde wedstrijd niet werd gespeeld. De eerste wedstrijd tussen Ioana Merola en Tine Hannes was een spannend potje squash en dit blijkt uit het puntenverloop van de wedstrijd. De Belgische kampioene, Nele Gilis, won haar wedstrijd tegen Loreline Pira.

DE1 Nele Gilis - Loreline Pira 11-3 7-11 11-7 11-9

DE2 Tine Hannes - Ioana Merola 6-11 6-11 11-7 11-5 12-10

DE3 Limme Van Kerrebroeck - Julie De Bellefroid

Bij de heren stond op het menu de langverwachte finale tussen Piramid Brugge en Casteleyn Squash. De volgorde van de wedstrijden werd geloot en al snel liep Piramid 2-0 uit daar Rick Penders en Steve Finitsis hun wedstrijden met 3-0 wonnen van respectievelijk Tom De Mulder en Mahesh Mangaonkar. Piedro Schweertman nam dan weer de maat van zijn landgenoot Sebastiaan Weenink met 3-0. Met deze stand had Piramid slechts een game nodig om kampioen te worden en het was Dylan Bennett die dat eerste game tegen Stefan Casteleyn op zijn naam kon schrijven en meteen was de kampioen 2014 gekend.

HE1 Mahesh Mangaonkar - Steve Finitsis 7-11 2-11 1-11

HE2 Piedro Schweertman - Sebastiaan Weenink 11-6 11-8 11-9

HE3 Stefan Casteleyn - Dylan Bennett 9-11

HE4 Tom De Mulder - Rick Penders 7-11 9-11 1-11


Proficiat aan de kampioenploegen Casteleyn Squash (masters en dames) en Piramid Brugge (heren)

 

De volledige uitslag van de 3 reeksen.

 

Masters Dames Heren
1. Casteleyn Squash 1. Casteleyn Squash 1. Piramid
2. Castle Club 2. Fitlink 2. Casteleyn Squash
3. Winner's 3. Recrean 3. Recrean
4. Le Parc 4. Squash Point 4. De Vaart
5. Casteleyn Squash 5. Castle Club 5. Castle Club
6. Piramid 6. Squash 22 6. Squash 22
7. Squash 22 7. Negundo 7. Winner's
8. Gym 8. Mons Aramis 8. Negundo


 

Tornooi De Vaart - Notre Dame Leuven Open

Je kan nog tot en met zondag 25 mei inschrijven voor het laatste squashtoernooi van het seizoen in De Vaart (Leuven) van woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni 2014!
Inschrijven kan via deze link.
Alle klassementen, zowel heren als dames zijn welkom en er worden ook dubbels gespeeld! Recreanten mogen gratis deelnemen als zij lid zijn/worden van de VSF. We geven prijzengeld in alle categorieën (prijzenpot van meer dan € 2000 te verdelen!) en we voorzien nog gratis extra's zoals massages, bananen, opwarmfietsen,...

Hopelijk mogen we jou ook verwelkomen op het toernooi van De Vaart!

Meer informatie:
Stéphanie Vandercleyen
vandercleyenstephanie@hotmail.com
0498/73 62 81

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed