Home

Nieuws - Algemeen

Dunlop 3 Karteria Diest

Het derde Dunloptornooi gaat door in Karteria Diest op zaterdag 8 november. Inschrijven kan tem maandag 3 november via deze link. Of via het inschrijvingsformulier in excel: klik hier.

Tecnifibre British Junior Open 2015

Wanneer? van 2 tot 6 januari 2015
Waar? Abbeydale Squash Club & Hallamshire Squash Club & Fulwood Sports Club
Hotel? 4* Copthorne Hotel in Sheffield
Categorieën? B & G -19 -17 -15 -13 
VSF closing date? vrijdag 7 november 2014
Package?   
Package: £ 350.00 (4 overnachtingen in een twin/triple kamer, maaltijden en transport tussen hotels en clubs)
Enkel inschrijvingsgeld: £ 45
Extra nacht: £ 50.00 voor twin/triple en £ 82 voor single 
Inschrijven? via kim@vsf.be

Vergeet je SPIN niet te vermelden!

Vlaamse kampioenschappen junioren

Het voorbije weekend nam het gros van de Vlaamse jeugd deel aan de eerste editie van het Vlaams Kampioenschap junioren 2014 in Casteleyn Squash Boom. 77 deelnemers uit verschillende clubs streden er voor de titel van Vlaams Kampioen.

Hieronder vind je een overzicht van de kampioenen:
GU -11: Fiene Teunen (Casteleyn Squash)
BU -11: Tomas Claeys (Piramid)
GU -13: Marie-Amelie Callebaut (Recrean)
BU -13: Thimi Christiaens (Piramid)
GU -15: Laura Deruyck (De Kaai)
BU -15: Florian Bierkens (Recrean)
GU -17: Tinne Gilis (Squash Point)
BU -17: Yvi Roggen (Fitlink)
GU -19: Nele Gilis (Squash Point)
BU -19: Niels De Vuyst (Piramid)
GU -23: Nikita Brant (University Squash)
BU -23: Jordy Camps (Squash Point)

PROFICIAT AAN ALLE KAMPIOENEN!

Herverkiezing

De 44e Algemene Vergadering van de Wereld Squashfederatie heeft haar vertrouwen in onze voorzitter, Hugo Hannes, uitgesproken door hem als vice-president te herverkiezen voor een 2e termijn van 2 jaar. Zes kandidaten streefden naar een van de 3 zitjes in de WSF board en onze voorzitter werd door de 40 aanwezige landen reeds in de eerste ronde verkozen met 86 stemmen van de 115 of met 75 procent van de stemmen. Wij wensen hem proficiat met dit resultaat en veel succes in de volgende twee jaren.

 

 

 

 

Oliver/AA circuit

Het afgelopen weekend is het tweede Oliver/AA tornooi doorgegaan. In Bateas waren er 63 deelnemers, in Vision 21 Roeselare 46, in Picasso 22 en in Olympia 36.

Het volgende Oliver/AA tornooi zal doorgaan op zaterdag 15 november:
Limburg & Vlaams-Brabant: Karteria Diest
West-Vlaanderen: The Move
Oost-Vlaanderen: Recrean
Antwerpen: Ter Eiken

Sluitingsdag secretariaat

Het VSF-secretariaat zal gesloten zijn op maandag 10 november en dinsdag 11 november. Op woensdag 12 november zijn de kantoren terug geopend. Gelieve hier rekening mee te houden.

Tinne Gilis wint Nordic Junior Open

De 16-jarige Tinne Gilis heeft de Nordic Junior Open gewonnen. In de categorie girls -19 versloeg ze de Zwitserse Céline Walser met 3/0. Voor Tinne een goede start van het Internationale Junior Circuit 2014/2015.

Dag van de trainer 2014

De zesde editie van de 'Dag van de trainer' gaat door op zaterdag 13 december 2014. Tijdens deze dag kan je 3 workshops volgen waaronder ook een workshop 'Let's squash it!'. Inschrijven voor de workshops kan tem 30 november. Alle info kan je vinden op deze website.

De Vlaamse Squashfederatie zal hier ook aanwezig zijn met een infostand op de informatiemarkt die voor en tussen de workshops gehouden wordt.

Keep Fit Open

Het clubtornooi van Keep Fit 'Keep Fit Open' gaat door van 12 tem 16 november 2014. Inschrijven kan tem zondag 9 november via deze link.

Dunlop 3 Karteria Diest

Het derde Dunloptornooi van het seizoen gaat door in squashclub Karteria Diest op zaterdag 8 november 2014. Inschrijven kan tem maandag 3/11 (deadline is verlengd met 1 dag) via deze link.

OF via het inschrijvingsformulier in excel: klik hier.

Algemene Vergadering van de WSF - Philadelphia USA - 18 oktober 2014

In 2012 werd onze voorzitter, Hugo Hannes, die 6 jaar voorzitter van de Europese Squashfederatie is geweest, in Stockholm verkozen voor een mandaat van 2 jaar als ondervoorzitter van de Wereld Squashfederatie (WSF). Onder het voorzitterschap van de heer Ramachandran (Indië) bepaalde hij samen met mevr. H. Deayton (Hong Kong) en de heer Menshawy (Egypte) de krijtlijnen van de WSF. Volgende week staat de WSF Conference en de Algemene Vergadering in Philadelphia op de WSF-agenda en op zaterdag 18 oktober zijn het de (her)verkiezingen voor vice-president van de WSF. Onze voorzitter heeft zich kandidaat gesteld om herverkozen te worden voor een volgend mandaat van 2 jaar. Er zijn 6 kandidaten voor 3 posities in de Raad van Bestuur: Linda Mcphail (Canada), Dr. Anne Smith (Canada), Jeanne Blasberg (USA) M. Menshawy (Egypte), G. Decourcy (Nieuw-Zeeland) en H. Hannes.  Een 40-tal vooraanstaande landen zullen bepalen wie de volgende 2 jaar de WSF richting mag geven.

Squash Olympisch in 2020?

Die volgende 2 jaren vormen een belangrijke periode, omdat de Raad van Bestuur van het IOC o.l.v. de heer Thomas Bach tussen 5 en 9 december 2014 een vergadering in Monaco zal houden waarin een 3-tal belangrijke beslissingen zullen worden genomen. En een van die beslissingen interesseert de squashwereld enorm: "possible changes to the procedure for the composition of the Olympic Programme. This could include proposals for a more flexible approach by adopting an event-based rather than a sport-based approach to the composition of the programme. " (van de officiële website IOC).  Mocht dit voorstel worden aanvaard, dan bestaan er mogelijkheden dat het squash op het Olympisch Programma van 2020 komt te staan. We kijken ernaar uit.

Vlaams kampioenschappen jeugd

De tabellen en de starturen voor het Vlaams Kampioenschap junioren staan online. Je kan ze vinden via deze link: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=A347EE11-B8AC-429B-971E-FDDB6CE776F0

Er wordt gespeeld op zaterdag 18 en zondag 19 oktober in Casteleyn Squash in Boom.

Graag hebben we dat elke speler minstens een half uur op voorhand aanwezig is en zich aan de tornooitafel komt aanmelden.

Indien je niet tijdig aanwezig kan zijn of bij ziekte/blessure, gelieve de organisatie dan te verwittigen op het nummer van de club 03/844.71.70.

Alvast heel veel succes… en tot dan!

Recrean Open

Het clubtornooi Recrean Open gaat door van donderdag 23 oktober tem zondag 26 oktober. Dit tornooi staat open voor heren A, dames A en lager.

Inschrijven kan tem maandag 20 oktober via deze link.

Vlaams kampioenschap jeugd

Laatste dag om in te schrijven voor het Vlaams Kampioenschap jeugd. Je kan inschrijven via toernooi.nl: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=A347EE11-B8AC-429B-971E-FDDB6CE776F0
of via het excel document dat je vandaag nog naar Kim@vsf.be stuurt.

Oliver/AA tornooi 11/10

Het tweede Oliver/AA tornooi gaat zaterdag 11/10 door. Inschrijven kan nog tem woensdag 8/10.
provincie Antwerpen - Picasso - inschrijven.

provincie Limburg/Vlaams-Brabant - Olympia - inschrijven.

provincie West-Vlaanderen - Vision 21 Roeselare - inschrijven.

provincie Oost-Vlaanderen - Bateas - Inschrijven.
 

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed