Home

Nieuws - Algemeen

Tinne Gilis nog op koers op Europees Kampioenschap -19

Tijdens het EK -19 kunnen jullie hier de verslagen lezen van de wedstrijden van de Belgen.

Live stream is te volgen op http://www.playo.tv/

Tinne Gilis ligt nog op koers tijdens de E.K. -19 te Praag. Haar tweede wedstrijd werd een vrij makkelijke zege tegen de Duitse Saskia Beinhard. Later op de dag zal ze het in de kwartfinale opnemen tegen Kace Bartely uit Engeland. 

Nog twee Belgen kwamen vandaag al in actie; Toke Verwilt verloor 3-0 van de Francaise Sarah Mekhalfi en Sanjay Jeeva moest zich , na een mooie wedstrijd, gewonnen geven tegen Yannick Omlor uit Duitsland. 

 

Lees meer »

Pioneer Junior Squash Cup juli 2015

AAN ALLE JEUGDSPELERS:

Van donderdag 2 juli 2015 tot en met maandag 6 juli 2015 gaat de Pioneer Junior Open door te Keulen, Duitsland. Het gaat hier om een SS (Super Serie) tornooi van het Europees Junior circuit, één van de belangrijkste en grootste tornooien binnen Europa.

Wij geven de kans aan elke jeugdspeler om de smaak te proeven van een toptornooi aan een zeer interessante prijs. Dus twijfel niet! Als je eens zelf aan het werk wil op zo’n tornooi en als je daarnaast ook nog een aantal zeer beloftevolle en talentvolle jeugdspelers van andere landen aan het werk wil zien, dan schrijf je gewoon zo snel mogelijk in!

De commissie jeugd is met dit initiatief in het verleden al gestart en heeft dit terug opgenomen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt dan nog € 350 à € 400 per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers) indien we samen met een groep van 8-12 deelnemers kunnen vertrekken. Tijdens het tornooi worden de spelers begeleid door 3 begeleiders (Danny Camps, Petra DeRidder en Goedele Lepez) en zullen er 2 coaches (Jean-Philippe Mahieu en Jan Van den Herrewegen) aanwezig zijn.

Spelers die geïnteresseerd zijn om mee te gaan, kunnen inschrijven t.e.m. maandag 20 april 2015 via Kristien (kristien@vsf.be), de plaatsen zijn beperkt dus first come, first serve. Er zijn ondertussen al 7 spelers ingeschreven.

Transferperiode gaat van start!

Op 1 april gaat de transferperiode van start.

Het transfereren van individuele spelers die op de interclublijst staan, gebeurt als volgt:

- Van 1 april tot 30 april: de interclubspeler die van club wenst te veranderen moet een schriftelijke aanvraag indienen in die periode. Dit dient te geschieden op straffe van nietigheid bij een ter post aangetekende brief aan de opgezegde sportvereniging en aan de sportfederatie

- Van 1 mei tot 15 juni: de interclubspeler moet ten laatste op 15 juni op straffe van nietigheid door aangetekend schrijven aan de federatie bekend te maken naar welke club hij overstapt.

Transferreglement

Transferformulier
 

Night of the Squash 2015

Onze jaarlijkse “Night of the Squash” zal doorgaan op vrijdag 26 juni vanaf 18u in Casteleyn Squash te Boom. Tijdens deze avond zullen alle ploegen gevierd worden die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden in hun reeks. Er worden ook verschillende trofeeën uitgereikt zoals “most valuable player”, squashverdienste van het jaar, squashclub van het jaar, dunlop awards, …

Meer info volgt later...

 

Squash, de gezondste sport?

Benieuwd wat de gezondste sport is? Neem dan vlug een kijkje in dit artikel.

BK Teams

De BK Teams dames en heren gaan door op zaterdag 25 april (Casteleyn Squash), zondag 26 april (Castle Club) en zaterdag 9 mei (Piramid).

De volgende teams hebben zich geplaatst voor dit kampioenschap en zullen het tegen elkaar opnemen in de kwartfinales op 25 april te Casteleyn Squash:

Dames:
Squash Point - Negundo
Castle Ladies - Casteleyn Squash
Recrean - Aramis Dames
University Squash - Squash 22

Heren:
Casteleyn Squash - Negundo
Winner's - De Vaart
Piramif - Squash 22
Recrean - Castle One

We wensen alle teams veel succes toe tijdens dit kampioenschap.

De resultaten kunnen steeds live gevolgd worden (update na iedere wedstrijd) op deze link.

EK -19

De draws voor het EK - 19 staan online. Tinne Gilis is het eerste reekshoofd en wij hopen dat zij, net zoals haar zus Nele, haar droom kan vervullen! We wensen haar en de andere Belgen veel succes op het EK!

Voor de tabellen klik hier.

Casteleyn Squash winnaar BK Masters

Casteleyn Squash heeft voor de 3de maal op rij het BK Teams voor Masters gewonnen. Ze versloegen Castle Club met 4-0. De wedstrijd voor de derde en vierde plaats werd gewonnen door Winner's. Zij versloegen Piramid met 3-1.

Proficiat aan Casteleyn Squash voor het behalen van de titel!

Eindstand:

1. Casteleyn Squash Vets 1
2. Castle Club
3. Winner's
4. Piramid
5. Squash 22
6. Gym Vets 1
7. Casteleyn Squash Vets 2
8. Aramis Vets

Squashkamp ism Borja Golan

WorldEnjoyer organiseert van 8 t/m 12 juni een squashvakantie/kamp op Lanzarote.

Dit kamp wordt georganiseerd in samenwerking met Borja Golan, voormalig nummer 5 van de wereld.

’s Ochtends wordt er gewerkt rond techniek en tactiek m je skills te verbeteren. ’s Middags staan er toeristische uitstappen gepland op Lanzarote.

Het kamp wordt gehouden op een toplocatie: Club La Santa met o.a. 3 zwembaden, golf en tennisbanen, voetbalfaciliteiten,... Voor meer info www.clublasanta.com.

De kostprijs van het kamp bedraagt € 560 per persoon (4 overnachtingen inclusief ontbijt en lunch, exclusief vliegticket).

Om jezelf hiervoor in te schrijven of voor meer informatie kan je contact opnemen met Tino Casas (squash@worldenjoyer.com). Je kan ook een kijkje nemen op de website: www.worldenjoyer.com.

 

Tornooien april

4de Louis Widmer Open Squashtornooi (Bateas) gaat door van 31/03 tem 4/04. Dit tornooi staat open voor heren A, dames B en lager. Inschrijven kan nog tem zondag 29/3 via deze link.

Squash Point Open PSA/WSA gaat door van 8/04 tem 12/04. Dit tornooi staat open voor heren A, dames A en lager. Inschrijven kan nog tem vrijdag 3/04 via deze link.

De finale van het Dunlopcircuit wordt gespeeld op zaterdag 18/4 en zondag 19/4 in Recrean Oudenaarde. Dit tornooi staat open voor alle jeugdspelers tem 21 jaar. Inschrijven kan tem maandag 13/04 via deze link.

Belgisch kampioenschap teams heren en dames:

Kwartfinale: zaterdag 25/4 in Casteleyn Squash Boom

Halve finale: zondag 26/4 in Castle Club

Finale: zaterdag 9/5 in Piramid Brugge

De finale van het Oliver/AA circuit wordt gespeeld op zondag 10 mei in volgende clubs:

Limburg/Vlaams-Brabant: Fitlink Diepenbeek

West-Vlaanderen: Keep Fit Wevelgem

Antwerpen: Casteleyn Squash Boom

Oost-Vlaanderen: De Schreef Aalst

Beker van Vlaanderen 2014-2015

De winnaar van de beker van Vlaanderen 2014-2015 is Olympia geworden. Olympia heeft gisteren de finale tegen Vision 21 gewonnen met een eindstand van 9-6.

Proficiat!

Eredivisie

Het voorbije weekend werden de laatste wedstrijden afgewerkt in eredivisie dames en heren.

Bij de dames won Squash Point Geel de Vlaamse titel, bij de heren Casteleyn Squash Boom. Proficiat aan beide teams.

Eindstand dames eredivisie 2014-2015
1. Squash Point
2. Recrean
3. Casteleyn Squash
4. University Squash

5. Fitlink
6. Future Sports

Eindstand heren eredivisie 2014-2015
1. Casteleyn Squash
2. Piramid
3. De Vaart
4. Recrean

5. Oly Eye
6. Vision 21
7. Squash Point

De top 4 speelt het BK Teams op 25 april (kwartfinale), 26 april (halve finales) en de finale op 9 mei. Meer info hierover volgt later.

 

Luxemburg Junior Open

Jean-Luc Callebaut (Recrean) heeft dit weekend tijdens de Luxemburg Junior Open een mooie tweede plaats behaald bij de jongens -17. Een mooie prestatie! Hij verloor de finale van een andere Belgische speler Sanjay Jeeva (LFS) met 3-0 (11-4 11-5 11-8).

BK Teams Masters UPDATE

Gisteren hebben in Winner's Brussel de halve finales plaatsgevonden van de BK Teams voor masters.

Uitslagen van 18/3/2015 te Winner's Brussel

Halve finales:
Castle One Vets - Piramid Vets Mevaco: 4-0
Casteleyn Squash Vets 1 - Winner's Kean: 4-0

Plaats 5-8:
Casteleyn Squash Vets 2 - Squash 22 Vets: 1-3
Aramis Vétérans - Gym Vets 1: 0-4
 

Wedstrijden op 25/03/2015 te Casteleyn Squash Boom

Finale:
Castle One Vets - Casteleyn Squash Vets 1

Plaats 3-4:
Piramid Vets Mevaco - Winner’s Kean

Plaats 5-6:
Squash 22 Vets – Gym Vets 1

Plaats 7-8:
Casteleyn Squash Vets 2 - Aramis Vétérans

Finale Dunlopcircuit 18-19/4

De Dunlopfinale wordt dit seizoen gespeeld in Recrean Oudenaarde. De finale gaat door in het weekend van 18 en 19 april. Inschrijven kan tem maandag 13/4 via deze link.
Na deze finale worden er prijzen uitgereikt voor het volledige circuit en per leeftijdscategorie. Een speler moet minimaal aan vijf tornooien (inclusief de finale) hebben deelgenomen om voor een prijs in aanmerking te komen.

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed