Minisquash

De Vlaamse Squashfederatie heeft bij het opmaken van sporttechnische programma’s in het verleden steeds aandacht gehad voor alle leeftijdsgroepen. Minisquash is geen onbekend gegeven, van bij aanvang stond en staat het geprogrammeerd bij de opleidingscursus voor initiator squash, om maar iets te zeggen. Velen onder jullie hebben in het verleden een opleiding of clinic minisquash genoten. De commissie jeugd heeft de cursus wat herwerkt met de bedoeling om in heel Vlaanderen een bepaalde uniformiteit na te streven. Mede tevens door de inbreng van jeugdcoaches, en medewerkers van de commissie lanceert de VSF-commissie jeugd volgende programma’s voor elke leeftijdsgroep:

Minisquash Geel

Minisquash Rood

Minisquash Oranje

Squash Blauw

Het is de bedoeling dat in alle provincies binnen elke leeftijdsgroep een globale (leer)lijn gevolgd wordt m.b.t. het gebruik van soort bal en minisquashracket, het terrein en wedstrijdvormen.

Sinds het seizoen 2012-2013 worden de categorieën rood-oranje-blauw aangeboden in het Oliver/AA circuit. De rode en oranje categorie valt onder minisquash. De organiserende club mag kiezen of deze categorie wordt aangeboden, ook afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De blauwe categorie wordt bij elk Oliver/AA tornooi opgenomen als laatste box (dus dit is de blauwe box waar met de blauwe Dunlop bal wordt gespeeld).

Als de jeugdspelers voor minisquash willen inschrijven kunnen ze het inschrijvingsformulier van onze website downloaden (jeugd-Oliver/AA), hun naam, lidnummer, geslacht, club en geboortedatum invullen en achter hun naam een kruisje in de juiste kolom zetten bij welke kleur ze graag willen meespelen. Dit ingevulde document wordt dan digitaal doorgestuurd naar de provinciaal verantwoordelijke.

Wij wensen iedereen veel succes met de praktische uitwerking en toepassing van het pakket en wij hopen voornamelijk dat de allerjongsten er veel squashplezier aan beleven.

Minisquashballen
Indien je graag de blauwe Dunlop bal (squash blauw) wil gebruiken, dan kan je contact opnemen met de vertegenwoordiger van Dunlop:

Dominique Coene
gsm: 0478/21.49.14
email: dcoene@dunlopsports.nl

Indien je graag een mousse minisquashbal (minisquash geel), een rood-gele unsquashable (minisquash rood) en een oranje-gele (minisquash oranje) unsquashable bal wenst, kan je dit via het VSF-secretariaat regelen (kristien@vsf.be). De ballen worden verkocht per doosje (een doosje bevat 3 ballen).

Minisquashmateriaal:
Indien je graag minisquashmateriaal wil aankopen kan je dit terugvinden op de Jako site 
of op de Adec site