Minisquash

De Vlaamse Squashfederatie heeft bij het opmaken van sporttechnische programma’s in het verleden steeds aandacht gehad voor alle leeftijdsgroepen. Minisquash is geen onbekend gegeven, van bij aanvang stond en staat het geprogrammeerd bij de opleidingscursus voor initiator squash, om maar iets te zeggen. Velen onder jullie hebben in het verleden een opleiding of clinic minisquash genoten. De commissie jeugd heeft de cursus wat herwerkt met de bedoeling om in heel Vlaanderen een bepaalde uniformiteit na te streven. Mede tevens door de inbreng van jeugdcoaches, en medewerkers van de commissie lanceert de VSF-commissie jeugd volgende programma’s voor elke leeftijdsgroep:
 

Het is de bedoeling dat in alle provincies binnen elke leeftijdsgroep een globale (leer)lijn te volgen m.b.t. het gebruik van soort bal en minisquashracket, het terrein en wedstrijdvormen.

Wij wensen iedereen veel succes met de praktische uitwerking en toepassing van het pakket en wij hopen voornamelijk dat de allerjongsten er veel squashplezier aan beleven.