Reglement

 1. Enkel de clubs die hun lidgeld, hun achterstallige betalingen en hun bijdrage voor de interclubteams hebben betaald, kunnen hun team(s) inschrijven voor de Beker van Vlaanderen.
 2. Inschrijven voor de Beker van Vlaanderen is vrijblijvend en zal doorgaan van minimum 12 inschrijvingen.
 3. Alle spelers die vermeld staan op de bekerlijst zijn speelgerechtigd.
 4. De spelers worden opgesteld volgens hun plaats op de ranking. Commissie sport behoudt de vrijheid de volgorde van de spelers te wijzigen in functie van hun reële sterkte.
 5. Het aantal buitenlandse spelers op de bekerlijst is onbeperkt.
 6. Er moeten aparte lijsten opgemaakt worden, indien een club met twee of meer ploegen wenst deel te nemen.
 7. Er worden 3 enkelspelen en 1 dubbelspel gespeeld. Dames mogen tegen de heren spelen en dit met hun mannenlidnummer. Je kan 4 wedstrijden (3 enkel en 1 dubbel) met 3 tot en met 5 spelers spelen. Het mogen dus spelers uit het enkelspel zijn die ook dubbelen of het mogen 2 andere spelers zijn.
 8. Er wordt gespeeld met een handicap: per game krijgt de laagst geklasseerde speler één punt per klassement verschil voorsprong. Bv. een D4-speler krijgt per game 5 punten voorsprong als hij tegen een C2-speler uitkomt. De maximale voorsprong per game bedraagt 7 punten. Van september tot december is de eindeseizoensranking geldig. Van januari tot mei is de ranking van december geldig. Bij het dubbelspel bepaalt de ranking van de hoogst geklasseerde speler van elk team de handicap.
 9. Er wordt naar 3 winnende games gespeeld en dit volgens PAR 11.
 10. Bij het dubbelspel is het verplicht een squashbril te dragen.
 11. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er gespeeld met rechtstreekse uitschakeling of poulesysteem (enkel heenronde).
 12. Forfait voor een wedstrijd, evenals het te laat verwittigen van de tegenstander van een forfait voor een wedstrijd wordt bestraft met een boete (zie bijlage 6 overtredingen en sancties). De kapitein van de thuisploeg zorgt dat alle formaliteiten worden vervuld en de regels worden nageleefd. Beide ploegen behouden een exemplaar van het wedstrijdblad tot 30 juni zodat het bij eventuele betwistingen aan het SQV-secretariaat kan bezorgd worden.
 13. Na de ontmoeting vult de kapitein van de thuisploeg de resultaten online in op squashvlaanderen.toernooi.nl. Dit gebeurt voor 12:00 ’s middags de dag na de wedstrijd. De thuisclub vult de resultaten in. Clubs die de resultaten te laat ingeven, krijgen een boete (zie bijlage 6 overtredingen en sancties). De verrekening gebeurt per team en per wedstrijddag en wordt in januari en juni afgerekend.
 14. De uitslag van de individuele wedstrijden heeft geen invloed op de individuele ranking. Bekermatchen tellen niet mee als  gespeelde wedstrijden voor de interclubcompetitie. Dit wil zeggen dat ze niet meegeteld worden als voorwaarde om te mogen deelnemen aan de laatste 3 (2) matchen in de interclubcompetitie.
 15. Het aantal games wordt opgeteld. Indien ploegen op het einde van de poulewedstrijden met gelijke punten eindigen, wint de ploeg:
  • met het hoogst aantal gewonnen games
  • die de meeste gewonnen wedstrijden heeft
  • die de meeste punten behaald heeft
  • het resultaat van de nummer 1 speler
 16. De winnende ploeg gaat naar de volgende ronde. Indien er een gelijke stand is tussen 2 ploegen in de kwartfinale, halve finale en de finale geldt de volgende puntentelling. Bij gelijke stand wint de ploeg:
  • die de meeste punten behaald heeft
  • het resultaat van de nummer 1 speler
 17. De winnende ploeg gaat naar de volgende ronde.
 18. Alle wedstrijden worden gepland op dinsdag om 20.00u, maar het staat de ploegen vrij om conform de SQV-reglementen een wedstrijd te vervroegen of te verlaten in dezelfde speelweek.
 19. Voor alle andere reglementen die in dit reglement niet zijn opgenomen wordt verwezen naar het interclubreglement.