Sanctie SQV bij doping

Wanneer blijkt dat een speler door de dopingcommissie op een of ander product positief wordt bevonden en daarvoor een sanctie krijgt opgelegd wordt dit bekend gemaakt aan derden zoals NADO dit voorschrijft.

Indien een speler/speelster, lid van Squash Vlaanderen, betrapt is op het innemen van een verboden middel geldt volgend reglement:

  • Tornooi: een speler/speelster die tijdens een tornooi positief bevonden wordt, verliest dat tornooi zijn/haar rankingpunten zowel op de dag van de controle alsook de punten in het hele tornooi. Indien zijn/haar tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler/speelster worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Zijn/haar tegenstander wordt bij een eventuele verliesmatch als winnaar/winnares aangeduid.
  • Competitie: een speler/speelster die tijdens een competitiewedstrijd positief bevonden wordt, verliest zijn/haar rankingpunten behaald op de dag dat hij/zij positief werd bevonden. Indien zijn/haar tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler/speelster worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Bij een verliesmatch van de tegenstander van de gesanctioneerde speler/speelster krijgt het team het verloren punt terug.
  • Kampioenschap: een speler/speelster die tijdens een kampioenschap positief wordt bevonden verliest tijdens dat kampioenschap zijn/haar punten zowel op de dag van de controle alsook de punten in het verdere verloop van het kampioenschap. De gesanctioneerde speler/speelster wordt tevens uit de ranking geschrapt. Indien zijn/haar tegenstander rankingpunten zou hebben verloren tegen de gesanctioneerde speler/speelster worden die op 0 gebracht voor die wedstrijd. Mocht de gesanctioneerde speler/speelster het kampioenschap gewonnen hebben, dan gaat de titel naar de andere finalist.