Rudy, bedankt en geniet ervan!

  • 22 april 2020

Onze secretaris-generaal, Rudy Cleymans, berichtte enige tijd geleden de bestuurders en het personeel dat hij op 1 mei 2020 officieel met pensioen gaat. Zijn laatste werkdag voor onze federatie is donderdag 23 april. Wij hadden uiteraard dit afscheid op een andere manier willen vieren, maar COVID-19 heeft dit verhinderd.

Na de oprichting van de Vlaamse Squashfederatie in 1995 hebben wij Rudy als eerste parttime personeelslid aangenomen. Ons secretariaat in het Huis van de Sport in Berchem was nog geen 8 m² groot. De eerste maanden waren hectisch en mede dank zij hem hebben we onze nieuwe federatie vrij snel kunnen laten erkennen door BLOSO, waardoor we subsidies van de overheid konden ontvangen. Maar in die korte periode startte hij samen met enkele vrijwilligers een Vlaamse competitie en ranking. Zijn input in ons dossier van het Vlaams Squashcentrum in Herentals in 2002 mag zeker ook niet worden onderschat.

Van eerste personeelslid evolueerde hij naar secretaris-generaal en personeelschef. In de loop van die 25 jaar heeft hij meer dan 10 personeelsleden zien komen en gaan. Ondanks de verschillen in leeftijd, karakters en visies stond hij steeds paraat voor zijn personeelsleden. Maar zijn ongekende bijdrage in onze federatie is de verwerking van de vele verplichte, maar ook saaie materie waarvoor haast niemand oog voor had. Die wettelijkheden hebben de laatste jaren veel tijd gevergd en bovendien heeft het decreet 2017 ook hem heel wat kopzorgen bezorgd.

Hij kan dit alles met tevredenheid en fierheid achter zich laten en zich storten op zijn nieuwe functie als grootvader van 3 kleinkinderen. We weten dat hij daarvan enorm gaat genieten.

Uit naam van alle bestuurders en personeelsleden tussen 1995 en vandaag wens ik hem te bedanken voor de 25 jaar trouwe samenwerking. We wensen hem een goede gezondheid en heel veel warmte in zijn gezin. Geniet ervan !

Hugo Hannes

Voorzitter Squash Vlaanderen vzw