Provinciaal kampioenschap

 1. Het provinciaal kampioenschap wordt door de provinciale comités georganiseerd in een door hen aangeduid centrum.
 2. Het provinciaal kampioenschap vindt plaats tijdens de maand september/oktober. De provincie is vrij om de einddatum van het tornooi te bepalen (zaterdag of zondag). In de week van dit kampioenschap wordt er geen interclubcompetitie gespeeld.
 3. Dit kampioenschap staat open voor alle SQV-leden met een Belgisch identiteitskaart, Belgische verblijfsvergunning of kids-ID en voor de categorieën A, B, C, C4, D, D4, masters, – 11, – 13, – 15, – 17, – 19, – 23. Dames/meisjes mogen niet deelnemen bij de heren/jongens. Er moet gespeeld worden in de reeks van je laatst gepubliceerd klassement of in je leeftijdscategorie. Voor de leeftijdsbepaling wordt de datum van de finale genomen.
 4. De spelers hebben de volgende keuze: ofwel in de provincie waar ze wonen, ofwel in de provincie van de club waarbij de speler aangesloten is. Een speler mag slechts in één provincie deelnemen.
 5. Het inschrijvingsgeld bedraagt €10.
 6. De provincie ontvangt een licentie tornooiplanner van SQV. Het provinciaal comité maakt het tornooi tijdig aan in toernooiplanner zodat de spelers zich online kunnen inschrijven.
 7. De laatst gepubliceerde ranking wordt gebruikt voor het opmaken van de tabellen.
 8. De eerste 4 spelers in de A-tabel bij de heren en de dames worden geplaatst volgens sterkte.
 9. De tabellen worden hermaakt wanneer 1 van de top 4 spelers zich 2 dagen voor aanvang van het tornooi en voor 17u uitschrijft.
 10. Vanaf de kwartfinale in de reeks van de A-spelers moet de tornooileider zich houden aan een minimumtijd van 4 uur tussen de starturen van 2 wedstrijden.
 11. Indien een speler te laat komt om zijn/haar wedstrijd te spelen, geldt volgend reglement:
  • Indien de speler voor het startuur van de wedstrijd de organisatie niet op de hoogte brengt, is het forfait indien de speler na 15 minuten nog niet speelklaar is.
  • Indien de speler voor de wedstrijd de organisatie meldt dat hij te laat zal zijn, krijgt hij 30 minuten om speelklaar te zijn. Als hij 30 min na aanvangsuur niet speelklaar is, betekent dit een forfait.
 12. Een speler ontvangt 40 punten wanneer hij/zij deelneemt bij de senioren en het tornooi volledig afwerkt. Een jeugdspeler ontvangt 8 punten wanneer hij/zij deelneemt bij de junioren. Een juniorspeler die zowel bij de junioren als bij de senioren meespeelt krijgt 40 deelnamepunten voor de senioren en 8 punten voor de junioren. Kwetsuren, ziekten of andere oorzaken worden niet aanvaard. De tornooiorganisator meldt aan SQV welke spelers forfait gegeven hebben of de wedstrijd hebben moeten staken omwille van een blessure.
 13. Als er een reeks niet doorgaat omwille van één inschrijving, dan krijgt de speler de titel en de prijs, maar geen deelnamepunten. Inschrijvingsgeld moet niet betaald worden. Indien je met twee in een reeks zit en de tegenstander geeft forfait dan worden er ook geen deelnamepunten toegekend.
 14. Het dragen van een squashbril voor jeugdspelers is verplicht. Jeugdspelers -19 jaar die deelnemen aan een seniortornooi moeten ook een squashbril dragen.