Vlaamse kampioenschappen senioren

 1. Het Vlaams kampioenschap wordt door SQV georganiseerd in het Vlaams Squashcentrum te Herentals.
 2. Het Vlaams kampioenschap vindt plaats tijdens de maand november. Er wordt gespeeld vanaf woensdag tot en met zondag. De laatste finale wordt op zondag gespeeld om 15 uur. In de week van dit kampioenschap wordt geen interclubcompetitie gehouden.
 3. Dit kampioenschap staat open voor alle SQV-leden met een Belgisch identiteitskaart en voor de categorieën A, B, C, D, D4/C4 en masters. Dames mogen niet deelnemen bij de heren. Er moet gespeeld worden in de reeks van je laatst gepubliceerde klassement.
 4. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 16. Wanneer een speler ook deelneemt bij de masters bedraagt het inschrijvingsgeld €20.
 5. De laatst gepubliceerde ranking wordt gebruikt voor het opmaken van de tabellen.
 6. De commissie topsport zal voor elke reeks de reekshoofden 1 tot en met 4 aanduiden. Daarna worden de spelers in volgende groepen geplaatst: 5-6; 7-8; 9-12; 13-16; 17-20; 21-24; 25-28; 29-32; 33-40; 41-48; 49-56; 57-64. Wanneer de spelers in groepen zijn geplaatst, worden de onderliggende plaatsen door lottrekking bepaald.
 7. De tabellen worden hermaakt wanneer 1 van de top 4 spelers zich 2 dagen voor aanvang van het tornooi en voor 17 uur uitschrijft.
 8. De top 8 bij de A-spelers wordt uitgespeeld.
 9. De verliezers eerste ronde/wedstrijd gaan naar de plate.
 10. Vanaf de kwartfinale in de A-reeks moet de tornooileider zich houden aan een minimumtijd van 4 uur tussen de starturen van 2 wedstrijden.
 11. Indien een speler te laat komt om zijn/haar wedstrijd te spelen, geldt volgend reglement:
 12. Indien de speler voor het startuur van de wedstrijd de organisatie niet op de hoogte brengt, is het forfait indien de speler na 15 minuten nog niet speelklaar is.
 13. Indien de speler voor de wedstrijd de organisatie meldt dat hij te laat zal zijn, krijgt hij 30 minuten om speelklaar te zijn. Als hij 30 min na aanvangsuur niet speelklaar is, betekent dit een forfait.
 14. Een speler ontvangt 40 punten wanneer hij/zij deelneemt en het tornooi volledig afwerkt. Kwetsuren, ziekten of andere oorzaken worden niet aanvaard.
 15. Als er een reeks niet doorgaat omwille van één inschrijving, dan krijgt de speler de titel en de prijs, maar geen deelnamepunten. Inschrijvingsgeld moet niet betaald worden. Indien je met twee in een reeks zit en de tegenstander geeft forfait dan worden er ook geen deelnamepunten toegekend.
 16. Jeugdspelers -19 jaar die deelnemen aan een seniortornooi moeten een squashbril dragen.