Update coronavirus

  • 12 maart 2020

UPDATE!!

Vanaf 12 maart hebben wij de beslissingen van de Regering op advies van de Veiligheidsraad gevolgd.

We kregen aanvankelijk de raad van de commissie sport van vrijdag 13/03 en van de medische commissie dat onze competitie verder kan gezet worden vanaf het moment dat het ons werd toegelaten.

Na de verstrengde maatregelen die na het weekend zijn bekend gemaakt, heb ik als voorzitter contact opgenomen met de voorzitter van onze medische commissie die een arts is en met de bestuurders van Squash Vlaanderen omdat we in eerste plaats aan de gezondheid van onze spelers en leden moeten denken.

Wij zijn tot de volgende beslissing gekomen: gezien de huidige gang van zaken en de toenemende COVID-19 pandemie zal er een hele poos geen competitiesport mogelijk zijn. We kregen het uitdrukkelijk advies om alle sportieve activiteiten op te schorten tot alvast 31/05/2020. Daarom heeft het Bestuursorgaan van Squash Vlaanderen beslist dat het afwerken van de reguliere competitie onmogelijk geworden is en worden met onmiddellijke ingang alle resterende wedstrijden niet meer gespeeld.

Dit geldt ook voor de Dunlop finale en voor de tornooien van het Tecnifibre/Aquarius circuit.

Wat de clubtornooien betreft laten wij het initiatief aan de club om hun tornooi te laten doorgaan of niet of eventueel uit te stellen. We vragen enkel het secretariaat van Squash Vlaanderen op de hoogte te brengen.

Deze ongeziene omstandigheden dwingen ons tot ongeziene beslissingen. We beseffen dat het een pijnlijke beslissing is, maar we zijn er vast van overtuigd dat het de verstandigste is.

 

Oudere berichten

Onderstaande maatregelen werden recent door Squash Vlaanderen genomen:

  • GEEN interclub en tornooien tot en met 3 april
  • Opschorting BK teams Masters
  • Afgelasting van de nationale trainingsstages
  • AV van SQV en de viering van 25 jaar SQV van 20 maart wordt verplaatst naar een latere datum

Onderstaande maatregelen werden recent door ESF genomen:

  • Opschorting van het EK U19 in Eindhoven
  • Opschorting van het ETC in Eindhoven
  • Afgelasting van het EK U15/U17

 

SQV volgde de situatie op de voet op en uiteindelijk hebben we een duidelijk antwoord van de Vlaamse overheid ontvangen.

Alle squashwedstrijden van Squash Vlaanderen vzw tot en met 3 april 2020 worden op advies van minister Weyts/Kamer geschrapt omwille van de impact van het coronavirus.

Het verder verloop na 3 april 2020 zal bepaald worden afhankelijk van de situatie en de richtlijnen op dat moment.

Mogen wij vragen om de squashleden van uw club en andere betrokkenen hiervan op de hoogte te brengen.