Vlaamse Kampioenschappen junioren

 1. Het Vlaams kampioenschap voor junioren wordt jaarlijks in één van onze aangesloten clubs gespeeld. De clubs kunnen bij de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen een bod doen per aangetekende brief aan het secretariaat vóór 20 juni: Squash Vlaanderen – Vlaams kampioenschap junioren, t.a.v. Kim Hannes, Vorselaarsebaan 62, 2200 Herentals.
 2. Het bod moet minimum € 1000 bedragen, zoniet wordt het kampioenschap in het Vlaams Squashcentrum in Herentals georganiseerd. De hoogst biedende club krijgt het kampioenschap toegewezen.
 3. Het Vlaams kampioenschap vindt plaats tijdens de maand oktober. Er wordt gespeeld vanaf vrijdag tot en met zondag. In de week van dit kampioenschap wordt geen interclubcompetitie gehouden.
 4. Dit kampioenschap staat open voor alle SQV-leden met een Belgisch identiteitskaart of kids-ID en voor de categorieën -11, -13, -15, -17, -19 en -23. Meisjes mogen niet deelnemen bij de jongens. Er moet gespeeld worden in je leeftijdscategorie. Voor de leeftijdsbepaling wordt de datum van de finale genomen.
 5. Het inschrijvingsgeld bedraagt €16 per speler. Aangezien het inschrijvingsgeld voor de club is, moet er een clubverantwoordelijke aanwezig zijn aan de tornooitafel.
 6. SQV zorgt voor de inschrijvingen, maakt de tabellen, doet de organisatie ter plaatse en is verantwoordelijk voor de nazorg. Referees en bekers/medailles zijn voor de rekening van SQV.
 7. De organiserende club moet alle terreinen ter beschikking (minimum 4) stellen gedurende de hele duur van het tornooi.
 8. De organiserende club voorziet maaltijden en drank voor de organisatie ter plaatse en doet een receptie na de prijsuitreiking.
 9. De laatst gepubliceerde ranking wordt gebruikt voor het opmaken van de tabellen.
 10. Er wordt gespeeld voor alle plaatsen in alle leeftijdscategorieën.
 11. Indien een speler te laat komt om zijn/haar wedstrijd te spelen, geldt volgend reglement:
  • Indien de speler voor het startuur van de wedstrijd de organisatie niet op de hoogte brengt, is het forfait indien de speler na 15 minuten nog niet speelklaar is.
  • Indien de speler voor de wedstrijd de organisatie meldt dat hij te laat zal zijn, krijgt hij 30 minuten om speelklaar te zijn. Als hij 30 min na aanvangsuur niet speelklaar is, betekent dit een forfait.
 12. Een speler ontvangt 8 punten wanneer hij/zij deelneemt aan een Vlaams kampioenschap junioren en het volledig afwerkt. Kwetsuren, ziekten of andere oorzaken worden niet aanvaard.
 13. Het dragen van een squashbril is verplicht.